вторник, 12 януари 2010 г.

Вади Рум, Йордания

Зашеметяване в естествената си красота, Вади Рум въплъщава романтиката на пустинята. Със своята "лунен пейзаж" от древни долини и планини извисяващ пясъчник нараства от пясъка, Вади Рум е дом на няколко бедуинските племена, които живеят в лагери, разпръснати в цялата област. Катерачи са особено привлечени Вади Рум, защото си на отвесни скали, гранит и пясъчник, а туристите се ползват огромните си празни пространства. Вади Рум е вероятно най-известните поради връзката му със загадъчен британски офицер ТЕ Лорънс, който се основава тук по време на Великата арабски бунт на 1917-18. Голяма част от Лорънс Дейвид Лийн на Арабия беше заснет в Вади Рум.


Основният маршрут на Вади Рум, и малко селце на ром, клонове на изток извън Пустинна магистрала около пет километра южно от Quweira и 25 км северно от Акаба. От там пътя простира на около 35 километра през пустинята до края на ром. Най-добре е да вземете собствено превозно средство, за ром, като обществен транспорт до селото е много трудно. Селището се състои главно от няколко стотин жители бедуин с козе палатки коса и бетонни къщи, училище, няколко магазина и централата на известния Пустинна патрул.


Има няколко възможности за проучване на Вади Рум. В правителството Почивен дом, намиращ се само в рамките на селото, можете да се отдава под наем четири задвижващи колела джип с шофьор бедуин за кратък или по-дълъг ден обиколки на района. Също така на разположение са камилите, които можете да наемете за кратки екскурзии в пустинята или за екскурзия до Акаба. Единственият хотел в Ром са в правителството Почивна станция, палатки, където са на разположение.

За тези с по-малко време и / или чувство за приключение, най-добрият начин да видите Вади Рум е по туризъм и къмпинг в него. Всъщност, по-голямата тишина и величието на пейзажа е най-добрия опит на крак. Всичко, което трябва за туризъм в Вади Рум е много вода (поне 2-3 литра на ден), някои храни, добри обувки и спален чувал. Тези, с четири задвижващи колела, карта и изобилие на гориво може да видите повече от пейзажа, като им спестява енергията си за грандиозно походи като скален мост на Burdah, един от най-популярните атракции Вади Рум's.


Вярно авантюристи могат да тестват своите умения и издръжливост по изкачване на Йордания най-високата планина, Джабал ром. Изкачването е мъчителен и коварните предизвикателство, което трябва да се опита от тези от пълните сърцето и неукротим воля. Ръководство се препоръчва за десет часа пътуване кръг на срещата на върха, и договорености трябва да бъдат направени вчера на правителството Почивна станция.
Offroaders трябва да се упражняват грижи в престоя си на пътища, за да се избегне plowing над пустинята растителност. Не рисков твърде далеч от ром, и не забравяйте да донесе много вода. Силно се препоръчва за приключения, търсещи убежище са подробно Treks Тони Хауърд и Climbs в планините на Вади Рум & Петра или по-малко обширен & Scrambles Разходка в Ром.

Вади Рум е естествената красота на изящни обобщава Boaudettha старите романтиката на пустинята подобни на повърхността на Луната и на хълмовете, които се издигат над земята. В допълнение, Вади Рум е също така дом на няколко бедуинските племена, които живеят в лагери, разпръснати в района. Mtzlqgua са съставени по-специално в планините на Вади Рум, защото на много скали, състоящ се от гранит и пясъчник, а туристите се ползват от буйни и обширни Вади Рум е известно на всички, в резултат на връзка, която свързва британски офицер в Т-непрозрачно. Всеки. Лорънс, които се заселват тук по време на Великата Арабска въстание (1917-1918). Имам снимани много сцени на Дейвид Лийн адрес (Лорънс Арабски) в Вади Рум
Основният маршрут на Вади Рум, и малко селце на ром, клони изток извън Пустинна магистрала около пет километра южно от град Qwaira и двадесет и пет километра северно от Акаба. От там пътя се простира до около 35 километра през пустинята и завършва в Ром. Най-добре е да вземете собствено превозно средство, когато отидете на ром, като обществен транспорт до селото е много трудно. Селището се състои главно от няколко от населението бедуините в шатрите им направени от козина от кози и бетонни къщи, в училище, а някои магазини и полицейски управления на известния Desert
Има много варианти за проучване на Вади Рум. В правителството Почивна станция, която се намира в селото можете да наемете джип SUV с шофьор бедуин за ден обиколки краткосрочен или дългосрочен в региона. Също така на разположение са камилите, които можете да наемете за кратко превоз до Акаба. Единственото място, където може да отседнете в Ром е правителството почивка Има и много палатки ще можете да поддържате

За тези, които се радват на малко повече време или чувство за приключение, най-добрият начин да видите Вади Рум е по туризъм и къмпинг в него. В действителност, тишината и Негово Превъзходителство място земята става все по-очевидно, когато ходене пеша. Всичко, което трябва да ходят в Вади Рум е много вода (поне по 2-3 литра вода на ден) и някои храни, добри обувки и спален чувал. Тези, които имат четири колела шофиране, от което имат нужда карта и достатъчно гориво, за да видите колкото е възможно повече на пейзажа, в същото време да им карта, за да правя такива прекрасни екскурзия екскурзии до каменният мост в непромокаеми, който е един от най-популярните атракции в Вади РумИстинската авантюристи могат да тестват своите умения и издръжливост по изкачване на най-високите планини на Йордания, Джабал ром. Изкачването е изтощителен и е истинско предизвикателство, което трябва да се играе само с тези от пълните сърцето и неукротима воля. Ръководство се препоръчва, когато правите на пътуване, което трае десет часа до срещата на върха, и трябва да се предприемат действия по-рано, за да се получи резервация на правителството Почивна станцияИ трябва да бъдат лица, които се движат далеч от пътя да останат бдителни в престоя си на път за да не бъдат почиствани в пустинята. Ако не рисков твърде далеч в долината, и не забравяйте да донесе много вода. Той се препоръчва за приключение, търсещи убежище от Тони Хауърд и подробен начин да се изкачат в планините на Вади Рум и Петра, или свеждане до минимум на ходене и катерене в Ром


Няма коментари:

Публикуване на коментар